2014. március 6., csütörtök

Véget ért az átigazolási határidő

Néhány órával ezelőtt véget ért átigazolási időszak, melynek az Oilers is aktív részese volt. Ebben a bejegyzéseben megpróbálom összefoglalni, hogy kik és mentek és kiért, miért cserébe. 






Először is szeretnék elnézést kérni, az utóbbi napok inaktivitása miatt, de iskolai dolgaim miatt nem sok idő jutott a blogra. Természetesen a Senators és a Flames ellen értékelések is hamarosan kikerülnek az oldalra.


Az elmúlt két nap transzferjei


Haladjuk szépen, sorba: Tegnap robbant a bomba, miszerint a Wild megveszi Bryz-t, egy idei negyedik körös pick-ért. Ennek a transzfernek azért megvolt a maga előszele, amikor meghosszabbítottuk Scrivens szerződését +2 évvel. Tehát ekkor már volt egy kapusunk, de még azért kellene még egy. McT is tudta ezt pontosan, ezért néhány perc múlva el is hozta a kacsáktól a svéd Viktor Fasth-t egy idei ötödik és egy 2015-ös harmadik körös draftjogért.  Kapus poszton tehát feltehetően stabilizálódik a helyzet, van két épkézláb hálóőrünk. Ez minden képen pozitív dolog.

A védelemben egy változás történt, Nick Schulz Columbusba szerződött egy idei ötödik és egy jövő évi harmadik körös pick-ért. A 31 éves kanadai egyik alapköve volt a csapatnak, 60 meccsen lépett jégre és ezalatt mindössze 4! pontot hozott össze. Az első sorba tehát marad egy üres hely, ami vélhetően a Ference-Belov kettős fog felváltva betölteni. Sajnos ez a védelem még mindig nem akar helyreállni, de remélhetőleg az idei drafton észhez tér a vezetőség és az első körös választásunk egy VÉDŐ-re fog esni, nem pedig egy támadóra.

Természetesen a támadósorunk sem maradhatott ki a transzferekből, azt már napokkal ezelőtt tudni lehetett, hogy Hemsky elhagyja a klubot, és ez ma be is következett, a rutinos cseh Ottavába szerződött egy idei ötödik és egy jövő évi harmadik körös darftjogért. Külön pikantériája a dolognak, hogy a cseh szélső ma hajnalban két gólt lőtt a szenátorok kapujába. Ennél jobban be sem lehetne mutatkozni leendő csapatodnak.


ÖSSZESÍTVE:

Amit szereztünk:
-2014-es Draft két ötödik körös pick
-2014-es Draft egy harmadik körös pick
-2015-ös Draft két harmadik körös pick


Aki érkezett:
-Viktor Fasth (ANA)

Amit cseréltünk:
-2014-es Draft ötödik körös pick
-2015.ös Draft harmadik körös pick

Akik távoztak:
-Ilya Bryzgalov (MIN)
-Corey Potter (BOS)
-Ales Hemsky (OTT)
-Nick Schulz (CBJ)

1 megjegyzés:

  1. Megértem hogy Hemsky menni akart, de tényleg úgy érzem hogy bagóért kótyavetyéltük el őt is és Nick Shultz-ot is.

    VálaszTörlés